Večer odprtih vrat: Kaj vse gasilci počnemo

/, Obvestila, Splošno/Večer odprtih vrat: Kaj vse gasilci počnemo

Večer odprtih vrat: Kaj vse gasilci počnemo

Ste se kdaj vprašali, kakšen je občutek, ko si oblečen v gasilsko intervencijsko obleko, s čelado na glavi in ko se vzpenjaš v gasilsko cisterno? Vas zanima, za kaj gasilci porabimo denar, ki nam ga namenite? Ali pa, kakšne pogoje je treba izpolnjevati, da sploh lahko postaneš prostovoljni gasilec?

30. septembra 2015 je gospod Aleksandrom Videčnik v sodelovanju s Knjižnico Mozirje pripravil domoznanski večer »Od požarnikov do gasilcev«. Na takratnem srečanju je poudaril, da bi bilo poleg zgodovine razvoja gasilstva v Mozirju zanimivo spoznati tudi naše sedanje aktivnosti.

Kot odgovor na ta predlog vas v torek, 15. decembra 2015 ob 18:00 prisrčno vabimo na večer odprtih vrat Prostovoljnega gasilskega društva Mozirje, ki ga pripravljamo v sodelovanju z gospodom Videčnikom in Knjižnico Mozirje.

Radi bi vam predstavili širok nabor dela, ki ga v skrbi za varnost nas vseh opravljamo s ponosom in zanosom. Radi bi vam pokazali, koliko dela je potrebnega, da vzgojimo gasilca, kaj vse žrtvuje gasilec za to, da je lahko operativec ter koliko nas to stane.

Poleg tega vam bomo na široko odprli vrata naše muzejske sobe in gospoda Videčnika poprosili, naj nam pove kakšno zanimivo zgodbo v zvezi z razstavljenimi dokumenti in predmeti, katerih letnice segajo tudi več kot 100 let nazaj. Še posebej smo ponosni na črpalko iz leta 1825 ter na zelo lepo ohranjen prapor iz leta 1906.

Potem se bomo vrnili v sedanjost in vas popeljali skozi naše garaže, kjer imamo shranjeno opremo ter intervencijska vozila, ki nam omogočajo hitro posredovanje ob vsakovrstnih nesrečah. Če boste želeli, boste lahko tudi oblekli intervencijsko obleko, si nadeli čelado in se povzpeli v kakšno od vozil.

Veselimo se srečanja z vami,
mozirski gasilci

2015-12-11T15:26:39+02:00 23. 11. 2015|

Povejte svoje mnenje

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.