O društvu

//O društvu
O društvu 2018-02-26T22:17:51+01:00

Prostovoljno gasilsko društvo Mozirje je edino gasilsko društvo v občini Mozirje. Razvrščeno je v III. kategorijo in deluje požarno preventivno in operativno na celotnem območju občine. Aktivno izvaja daleč največ nalog s področja zaščite in reševanja ter nudi pomoč ob različnih elementarnih in drugih nesrečah.

Občino Mozirje na površini 53,5 km² tvori osem naselij (Mozirje, Loke, Ljubija, Šmihel, Lepa Njiva, Radegunda, Brezje in Dobrovlje) s skupno nekaj več kot 4000 prebivalci. Sam center, to je naselje Mozirje, leži na nadmorski višini 340 m, najvišji vrh Boskovec pa na 1587 m (Golte). Posamezna področja so oddaljena od sedeža društva tudi 15 km in več ter je za dostop do njih poleg omenjene dolžine potrebno premagati več kot 1200 m višinske razlike.

Obseg občine Mozirje

Na območju Mozirja deluje veliko bolj ali manj obrtnih in podjetnih dejavnosti, ki po svoji specifiki delovanja predstavljajo različno požarno ogroženost. Npr. Turistični center Golte, Mizarstvo Kovač, Cinkarna Celje- PE Kemija Mozirje, blagovnica Mercator, Petrol servis, Trgovski center ZKZ Mozirje, Hotel Benda in drugi.

Poleg sedeža občine in upravne enote se v Mozirju nahaja še sedež policijske postaje Mozirje, pošta, osnovna šola ter 2 podružnični osnovni šoli, vrtec, zdravstveni dom, kulturni dom s kino dvorano in bogato knjižnico ter galerijo, lekarna, banka, veterinarska postaja ter številni dragoceni sakralni objekti. Poleg omenjenih delujejo še številne druge institucije.

Gasilski dom v Mozirju

Gasilski dom po obnovi leta 2010