Kljub neaktivnemu letu na področju tekmovanj smo gasilsko mladino odpeljali na letovanje. Tudi letos smo letovali na Debelem rtiču. Letovanja sta se udeležili pionirska in mladinska desetina. Na letovanju je bilo 15 mladih članov.

Na nedeljo, 27. junija 2021, smo se zbrali pred gasilnem domu v dobrem vzdušju. Avtobus nas je že čakal, zato smo pohiteli z nalaganjem potovalk in ostale prtljage. Po dobrih dveh urah vožnje smo se ustavili na počivališču, kjer smo si vzeli čas za malico. Ni minilo dolgo ko smo že zagledali morje. Na recepciji je mentorica Urša opravila formalnosti, nato pa smo se odpravili do našega hotela Bor. Razdelili smo se v sobe, hitro razpakirali kovčke, poiskali brisače in kopalke in smo se že namakali v morju in bazenu.

Na letovanju smo ostali 4 dni. Veliko smo se kopali, igrali družabne igre, igrali nogomet in se veliko smejali. Kot vsakič smo tudi letos izvajali gasilske dejavnosti. Toda letos malo drugače. Mentorici sta nam pripravili drugačne vaje. Bili smo reševalci in ponesrečenci oziroma poškodovanci. Imeli smo prvo pomoč. Bilo nam je zelo zanimivo. Veliko smo že tudi vedeli nekaj pa tudi novega izvedeli. Na koncu pa smo še sami poizkusili poviti poškodovanca. Veliko smo se naučili. Nismo pa mogli, da se nebi tudi smejali in uživali. Čas nam je hitro minil in kmalu je prišel zadnji dan.

Lepo nam je bilo na letovanju, še lepše pa se je bilo vrniti k staršem, ki so nas nestrpni pričakovali pred gasilnem domu.